Hodnocení efektivity implementace systému reportingu - Řežábek, Martin (2017)
Práce se zabývá hodnocením efektivity systému reportingu ve vybrané společnosti a porovnáváním původního a současného řešení. Pro účely hodnocení je provedena rešerše vhodné literatury, sestavení modelu hodnocení za využití metody analogie z modelů hodnocení informačních systémů a za využití zkušeností zaměstnanců zkoumané společnosti a expertů v oblasti finančního řízení se zaměřením na systémy reportingu. Model představuje soubor kritérií strukturovaných do skupin dle předmětu zkoumání, určení jejich vah a následné přiřazení hodnoty závislé na výsledku daného kritéria. V poslední fázi práce je v rámci sekundárního cíle odstoupeno od hodnocení konkrétního systému a je definován obecně aplikovatelný model, který lze využít pro hodnocení širokého spektra reportingových řešení.