Mzdové účetnictví v ČR a SR - Tůmová, Natálie; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce pojednává o odlišnostech v mzdovém účetnictví v České a Slovenské republice. Úvodní část definuje jednotlivé legislativní pojmy v pracovněprávních vztazích, typy pracovních vztahů a způsoby odměňování zaměstnanců. Dále se práce věnuje problematice zdaněním příjmu fyzických osob ze závislé činnosti, konstrukcí daně a výpočtem zálohy na daň. Vedle toho rozebírá současnou podobu legislativní úpravy sociálního zabezpečení a veřejného zdravotního pojištění. V neposlední řadě se práce zabývá ukázkou konkrétního procesu účtování mezd, daní a sociálního pojištění. V závěrečné části ukazuje praktický postup při výpočtu čisté mzdy, náklady na zaměstnance a porovnání výhodnosti systému v obou zemích.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses