Vliv účetní politiky vybrané společnosti na závěry finanční analýzy - Šimůnková, Anežka (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o účetní politice a finanční analýze společnosti Pivovar Svijany, a.s. Cílem práce je přiblížit problematiku účetní politiky dané společnosti a dopadů jejich změn na výstupy finanční analýzy. Teoretická část se zaměřuje na problematiku účetní politiky, zabývá se základními pojmy, zdroji informací a nástroji finanční analýzy. V praktické části jsou analyzovány konkrétní účetní metody společnosti a provedena finanční analýza, při níž je poukazováno na konkrétní vlivy účetní politiky. Na konci práce dochází k porovnání společnosti Pivovar Svijany, a.s. s konkurenty.