Podnikatelský plán vytvoření distribuční sítě společnosti Porcelanosa v České republice - Prade, Lukáš (2017)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro již fungující společnost Design Bath, která působí jako velkoobchod a výhradní zástupce společnosti PORCELANOSA Grupo na českém trhu keramických obkladů a dlažeb. Podnikatelský plán bude zaměřen na vytvoření a rozšíření dosavadní distribuční sítě sortimentu PORCELANOSA Grupo v ČR a měl by sloužit jako podklad pro budoucí kvalifikované rozhodování v oblasti dlouhodobé strategie společnosti Design Bath. Na základě sestaveného podnikatelského plánu by měl být čtenář schopen posoudit reálnost podnikatelského záměru. V souvislosti se sestavováním podnikatelského plánu bylo nejprve potřeba tuto tematiku definovat v obecné rovině. Obecný teoretický základ je spolu s metodologií průzkumu trhu obsahem teoretické části práce. Praktická část tvoří hlavní rámec diplomové práce a je v ní systematicky přiblížena nejprve situace na světovém a českém trhu obkladů a dlažeb za účelem pochopení podnikatelské příležitosti. Dále se praktická část zabývá popisem konkurence, průzkumem trhu, návrhem nejvhodnějších forem distribuce a finanční stránkou celého podnikatelského záměru a to tak, aby jednotlivé kapitoly na sebe logicky navazovaly. Díky finančnímu plánu byla ověřena realizovatelnost podnikatelského plánu. Na závěr byly připojeny rizika a předpoklady úspěšné realizace podnikatelského záměru.