Vysokofrekvenční obchodovaní a jeho dopad na stabilitu finančního trhu - Haushalterová, Gabriela (2017)
Diplomová práce se věnuje bližší analýze vysokofrekvenčního obchodování. První část se zabývá jeho základní charakteristikou, která ho odlišuje od algoritmického obchodování. Současně tato práce také popisuje hlavní rizika, která vysokofrekvenční obchodování na trh přináší, a jaké jsou jejich dopady na ostatní účastníky trhu. Další část práce se zabývá základními obchodními strategiemi, které jsou pro vysokofrekvenční obchodování typické. V závěru je věnována zvláštní pozornost vlivu vysokofrekvenčního obchodování na finanční trh, a to především z pohledu likvidity, volatility a cenové tvorby.