Vysokofrekvenční obchodovaní a jeho dopad na stabilitu finančního trhu - Haushalterová, Gabriela; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se věnuje bližší analýze vysokofrekvenčního obchodování. První část se zabývá jeho základní charakteristikou, která ho odlišuje od algoritmického obchodování. Současně tato práce také popisuje hlavní rizika, která vysokofrekvenční obchodování na trh přináší, a jaké jsou jejich dopady na ostatní účastníky trhu. Další část práce se zabývá základními obchodními strategiemi, které jsou pro vysokofrekvenční obchodování typické. V závěru je věnována zvláštní pozornost vlivu vysokofrekvenčního obchodování na finanční trh, a to především z pohledu likvidity, volatility a cenové tvorby.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses