Image společnosti ABC - Baier, Lukáš; Nový, Ivan, 1956-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vnitřní a vnější image společnosti ABC. Ta si nepřála být konkrétně jmenována. Hlavním cílem této práce bylo zanalyzovat image společnosti ABC na českém logistickém trhu. Tento cíl byl splněn a společnost má velmi pozitivní vnitřní a vnější image ze zaměstnaneckého a zákaznického úhlu pohledu. V aplikační části jsou uvedena finální doporučení plynoucí z výsledků obou výzkumů. Prvním vedlejším cílem bylo seznámení čtenáře s touto problematikou. Čtenář byl relativně hluboce seznámen s daným tématem, tato práce rozšiřuje jeho obzory a pomáhá mu orientovat se v této problematice. Druhým vedlejším cílem bylo ukázat interní perspektivu zaměstnanců podniku jejich vedení. Tento cíl byl splněn, jelikož z množství odpovědí jednotlivých respondentů na dané dotazníkové šetření může firma ABC vyčíst relativně velké množství dat, se kterými může dále pracovat. Třetím vedlejším cílem bylo zmapování českého logistického trhu z pohledu společnosti ABC, a to konkrétně povědomí pracovníků a zákazníků o její konkurenci. Společnost je vnímána v konkurenčním prostředí jako jedna z hlavních, nicméně není lídrem trhu. Z perspektivy zákazníků nebylo možné konkurenční prostředí zmapovat, jelikož obdržený interní soubor NPA neobsahoval tyto informace, či byly velmi kusé. K interpretaci výše zmíněných výsledků bylo použité vlastní dotazníkové šetření a interní soubor NPA dodaný společností ABC. Pro jejich zpracování byla použita kombinace metody doslovné transkripce a následné metody vytváření trsů.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses