Ocenění AVG Technologies CZ, s.r.o. a proces řízení akvizice - Milotová, Aneta (2017)
Tato diplomová práce s názvem " Ocenění AVG Technologies CZ, s.r.o. a proces řízení akvizice" je psána formou znaleckého posudku. Jejím cílem je nalezení tržní hodnoty pro potřeby vlastníků k datu 1. 1. 2016. Ocenění společnosti je zpracováno převážně na základě veřejně dostupných dat. Odhad hodnoty byl proveden několika metodami, přičemž za hlavní byla vybrána metoda DCF entity. Práce zahrnuje komplexní strategickou analýzu, finanční analýzu, určení generátorů hodnoty, finanční plán a vlastní ocenění.