Ocenění společnosti TESS CZ spol. s r.o. - Kalous, Jiří (2017)
Cílem této práce je odhad objektivizované hodnoty společnosti TESS CZ spol. s r.o. pro management a vlastníky k 31. 12. 2015. Po úvodní části následuje část teoreticko-metodologická, která se zabývá vysvětlením pojmů spojených s problematikou oceňování a také předkládá doporučený postup a odpovídající metody při oceňování podniku. V praktické části, po představení oceňované společnosti, již dochází na aplikaci jednotlivých metod popsaných v teoretické části. Jedná se o strategickou a finanční analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnoty, sestavení kompletního finančního plánu a samotné ocenění. Výsledné ocenění podniku je provedeno pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě FCFE.