Ocenění společnosti TESS CZ spol. s r.o. - Kalous, Jiří; Špička, Jindřich, 1981-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této práce je odhad objektivizované hodnoty společnosti TESS CZ spol. s r.o. pro management a vlastníky k 31. 12. 2015. Po úvodní části následuje část teoreticko-metodologická, která se zabývá vysvětlením pojmů spojených s problematikou oceňování a také předkládá doporučený postup a odpovídající metody při oceňování podniku. V praktické části, po představení oceňované společnosti, již dochází na aplikaci jednotlivých metod popsaných v teoretické části. Jedná se o strategickou a finanční analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnoty, sestavení kompletního finančního plánu a samotné ocenění. Výsledné ocenění podniku je provedeno pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě FCFE.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses