Ranking vybraných provozovatelů pneuservisu - Zámorská, Kristýna; Neumaierová, Inka, 1960-; Hájek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je sestavení rankingu vybraných pneuservisních sítí za období 2011 až 2014 za účelem mezipodnikového srovnání společnosti ContiTrade Services s.r.o. s jejími konkurenty. Tato práce je členěna do části teoretické a praktické. V teoretické části jsou uvedeny základní pojmy související s mezipodnikovým srovnáním, principy strategického nástroje Balanced Scorecard, vybraná kritéria pro ranking a metody sestavování žebříčků pro mezipodnikové srovnání. V praktické části jsou v rámci jednotlivých perspektiv nástroje Balanced Scorecard sestaveny žebříčky na základě spreadu (ROE - re ), ROE, ROA, ROS, tržeb, čistého zisku, šíře pneuservisní sítě a poskytovaných služeb, certifikace, růstu dlouhodobého majetku a růstu mzdových nákladů. Dále jsou uvedeny komplexní žebříčky v rámci jednotlivých ukazatelů za celé sledované období 2011 až 2014.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses