Srovnání daňových systémů České republiky a Kanady - Roubíčková, Petra (2017)
Obsahem bakalářské práce je pojednání o českém a kanadském daňovém systému. Cílem práce je čtenáři popsat oba systémy, seznámit ho, v čem se od sebe liší a ukázat srovnání na několika ukazatelích, jakými jsou například daňový mix či daňové zatížení poplatníka. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje český daňový systém a druhá naopak systém kanadský. Třetí a zároveň poslední kapitola se týká srovnání těchto daňových systémů na základě řady ukazatelů. Po přečtení této bakalářské práce by měl čtenář získat základní ucelenou představu o daňových systémech České republiky a Kanady.