Vyhodnocení investice otevření nové prodejny franšízingové maloobchodní sítě - Komínová, Kamila (2017)
Cílem této diplomové práce je posouzení ekonomické efektivnosti investice spočívající v otevření nové prodejny franšízingové maoobchodní sítě, konkrétně společnosti Tesco Franchise ČR s.r.o. Diplomová práse se skládá ze dvou hlavních částí - teoretické a analytické. Teoretická část přibližuje základní pojmy související s investiční činností, dále uvádí metody využívané ke zhodnocení investičních záměrů a v závěru popisuje prostředí maloobchodu a principy franšízingu. Úvod analytické části je věnován strategické analýze a popisu fungování fanšízingového modelu společnosti Tesco Franchise Stores ČR s.r.o. Dále se analytická část zaměřuje na konkrétní investiční záměr, který je blíže specifikován a na základě získaných informací z provedené strategické analýzy a účetní závěrky společnosti dochází k predikci očekávaných výnosů a nákladů. Analytickou část završuje vyhodnocení investičního záměru pomocí dynamických metod.