Vyhodnocení investice otevření nové prodejny franšízingové maloobchodní sítě - Komínová, Kamila; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je posouzení ekonomické efektivnosti investice spočívající v otevření nové prodejny franšízingové maoobchodní sítě, konkrétně společnosti Tesco Franchise ČR s.r.o. Diplomová práse se skládá ze dvou hlavních částí - teoretické a analytické. Teoretická část přibližuje základní pojmy související s investiční činností, dále uvádí metody využívané ke zhodnocení investičních záměrů a v závěru popisuje prostředí maloobchodu a principy franšízingu. Úvod analytické části je věnován strategické analýze a popisu fungování fanšízingového modelu společnosti Tesco Franchise Stores ČR s.r.o. Dále se analytická část zaměřuje na konkrétní investiční záměr, který je blíže specifikován a na základě získaných informací z provedené strategické analýzy a účetní závěrky společnosti dochází k predikci očekávaných výnosů a nákladů. Analytickou část završuje vyhodnocení investičního záměru pomocí dynamických metod.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses