Poptávková autobusová doprava v podmínkách České republiky - Škripko, Jindřich; Mervart, Michal, 1977-; Panský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá poptávkovou autobusovou dopravou, což je pojem, který zahrnuje různé formy dopravní obslužnosti, pro něž je typické, že nabídka je přizpůsobována konkrétní poptávce a spoj je realizován pouze v případě, že je po něm poptávka. Práce je prakticky zaměřena. Cílem práce je prověření vhodnosti zavedení systému poptávkové dopravy na Králicku, a to jak z dopravního, tak z ekonomického hlediska. Analytická část práce zkoumá existující systémy poptávkové dopravy v České republice i v Evropě a jejich soulad s českou legislativou. V návrhové části je pak na základě získaných poznatků navržena koncepce poptávkové dopravy na Králicku, včetně kalkulace nákladů na její provoz.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses