Finanční analýza podniku - Vojtová, Lenka (2017)
Cílem bakalářské práce je zanalyzování finanční situace společnosti BOHEMIA HEALING MINERAL WATERS CZ a.s., jež se zabývá stáčením minerálních vod ze vzácných lázeňských pramenů. První část popisuje nástroje používané k zjištění finanční situace podniku a vlivů jeho mikro a makrookolí. V praktické části je vypracována finanční analýza, PEST, SWOT a Porterova analýza pěti sil pro pochopení působení vnějšího okolí na podnik a zároveň zjištění jeho vnitřní situace. V závěru jsou na základě nalezených poznatků navržena možná řešení pro zlepšení.