Úvěrové registry a jejich využití - Blechová, Klára (2017)
Cílem diplomové práce Úvěrové registry a jejich využití je zhodnotit význam úvěrových registrů v bankovním využití. První část práce je zaměřena na deskripci úvěrových registrů, jejich vznik a fungování na úrovni Evropské unie. Druhá část práce se zabývá deskripcí a komparací úvěrových registrů v České republice. V poslední části je zpracována analýza vlivu negativních informací získaných z úvěrových registrů na schvalovací proces a využití registrů při nabídce úvěrových produktů stávajícím klientům. V této části je dokázán pozitivní vliv využití úvěrových registrů v bankovní sféře. V práci je použita metoda deskripce a deskriptivní analýzy.