Finanční analýza podniků procházejících insolvenčním řízením v České republice - Peterková, Vendula (2017)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou dvou vybraných podniků 5 let před rozhodnutím o úpadku a 2 roky po rozhodnutí o úpadku. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou část a praktickou část. Teoretická část se zabývá vymezením problematiky insolvence jak z pohledu právního, tak z pohledu účetního. Vymezením problematiky finanční analýzy a zhodnocením použití poměrových ukazatelů. Dále je v teoretické části vysvětlen bankrotní model IN. Praktická část se zaměřuje na výběr konkrétních dvou firem a provedení finanční analýzy. Zvoleno bylo období 7 let. Pět let před rozhodnutím o úpadku a dva roky po rozhodnutí o úpadku. Insolvence byla řešena buď reorganizací, nebo konkursem. Praktická část obsahuje bankrotní model IN. Na závěr je provedeno srovnání zjištěných výsledků, které bude dále interpretováno.