Motivace zaměstnanců v organizaci - Červenková, Aneta (2017)
Cílem této práce je vytvoření souboru doporučení, který povede ke zvýšení motivace a spokojenosti zaměstnanců. Dílčím cílem je pak samotná analýza motivačních faktorů zaměstnanců. Analýza motivace je provedena ve dvou částech. První část se zabývá analýzou motivačního programu firmy. Druhá část výzkumu zkoumá faktory motivace a spokojenosti u zaměstnanců pomocí dotazníkového šetření. Na základě průzkumu byly zjištěny silné a slabé stránky organizace. Mezi silné stránky společnosti patří především řízení odpovědnosti, pracovní doba, férové jednání, péče a vzdělávání zaměstnanců. Mezi slabé stránky lze zařadit komunikaci a nedostatek informací, malé možnosti pro osobní rozvoj a kariérní růst či nabídku zaměstnaneckých benefitů. Na základě silných a slabých stránek společnosti byl navrhnut soubor doporučení, který by měl vést ke zvyšování motivace a spokojenosti zaměstnanců, potažmo k lepším výsledkům celé společnosti.