Analýza poistného kmeňa poisťovacieho makléra - Války, Patrik (2017)
Bakalárska práca sa zameriava na podnikanie v oblasti sprostredkovania poistenia, presnejšie na činnosť konkrétnej spoločnosti poskytujúcej poradenstvo a sprostredkovanie neživotného poistenia primárne na slovenskom trhu. Hlavným cieľom bakalárskej práce je analýza poistného kmeňa spoločnosti (sprostredkovaných poistných zmlúv) a následná formulácia odporučenia smerujúceho k maximalizácii provízií získaných za sprostredkovateľskú činnosť v budúcnosti. V práci využívame multikriteriálnu analýzu, v rámci ktorej poistné zmluvy a vyplatené provízie analyzujeme podľa viacerých kritérií (poisťovňa, poistný produkt, klient, vek zmluvy, frekvencia splatnosti poistného).