Komparace zdanění firem ve vybraných zemích - Alexandrová, Adéla; Vítek, Leoš, 1970-; Ochrana, František, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá komparací zdanění firem v České republice, Rakousku a Spolkové republice Německo. Je zaměřena zejména na daň z příjmů právnických osob a její konstrukční prvky. Cílem práce je seznámit čtenáře s odlišnostmi při stanovení daně z příjmů u zvolených zemí a zhodnotit daňovou konkurenci mezi těmito státy. První část je věnována základním pojmům a představení zákonné úpravy daně z příjmů v České republice, Rakousku a Spolkové republice Německo. Následující část diplomové práce se zabývá komparací prvků daně z příjmů právnických osob a vyzdvižením odlišností v jednotlivých zemích a následným výpočtem daňové povinnosti u modelové společnosti.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses