Daňové a nedaňové náklady na příkladu konkrétních podniků - Ptáčková, Kristýna; Svitlík, Jan, 1987-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se přednostně zabývá rozčleněním nákladů a poukazuje na provázanost daňové a účetní problematiky spolu s její rozdílností a odkazem na daňové zákony. Dále se zaměřuje na účetní zobrazení různých složek daňové uznatelnosti, a naopak neuznatelnosti vzhledem k daňové úpravě. Práce vysvětluje na příkladech konkrétních podniků jednotlivé případy, které nelze jednoznačně kvalifikovat a poukazuje na předem určené případy, které vznikají při každodenním praktickém využívání a jejich řešení není lehce odvoditelné. Vyobrazení účetnictví rámci podvojného účetnictví a použití syntaktických a analytických účtů s důrazem na rozlišení nákladových účtů. Závěrem práce ukazuje úpravu základu daně při výpočtu daně z příjmu právnických osob.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses