Důsledky stárnutí populace na potřeby služeb sociální péče - Šebík, Antonín; Průša, Ladislav, 1958-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce se zabývá problematikou důsledků stárnutí na potřeby služeb sociální péče v oblasti lůžkové kapacity v domovech pro seniory a domovech se zvláštním režimem. Cílem práce je vytvoření projekce lůžkové kapacity v těchto zařízeních na úrovni jednotlivých krajů a celé České republiky do roku 2051. Práce představuje tři metody způsobu výpočtu budoucí lůžkové kapacity, na základě kterých se ukazuje, že v budoucnu bude potřeba lůžkovou kapacitu významně navýšit. Zjištěné výsledky ukazují, že v rámci České republiky na úrovni krajů existují regionální rozdíly v demografické struktuře, což vede k rozdílné intenzitě poptávky po lůžkové kapacitě.
Vedoucí práce: Ladislav Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses