Uznávání výnosů ze smluv o zhotovení ve světle změn IFRS - Procházková, Lenka; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá vykazováním výnosů v účetních závěrkách společností sestavených dle pravidel Mezinárodních standardů účetního výkaznictví ve světle současných změn. Práce se specifičtěji zaměřuje na dlouhodobé stavební kontrakty a klade si za cíl posoudit odlišnost dosluhující (IAS 11) a nadcházející úpravy výnosů (IFRS 15) a následné dopady do účetních výkazů společností. Po úvodním teoretickém rozboru dotčených standardů se práce věnuje analýze konkrétního stavebního kontraktu a jeho průběžně vyvstávajícím mimořádným okolnostem. Součástí analýzy je i nastínění aplikace modelu uznávání výnosů dle nové podoby pravidel. V konečném důsledku se poté práce snaží vyvodit náročnost procesu implementace nového standardu ve společnostech. Výsledky práce dokazují, že nastávající úprava výnosů s sebou nemusí přinést ani tak významné změny v konkrétních číselných hodnotách, jakožto spíše zcela nový pohled na vykazování výnosů a změny v jejich struktuře.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses