Porovnání elektronické aukce a přímého prodeje bytů - Gavlasová, Kristina (2017)
Hlavním cílem diplomové práce je porovnání elektronické aukce a přímého prodeje bytů a nalezení odpovědí na výzkumné otázky: Má způsob prodeje vliv na cenu bytu? Je při prodeji formou elektronické aukce dosahováno vyšších cen bytů než v přímém prodeji? V teoretické části je popsána problematika aukcí a přímého prodeje a je nastíněn vývoj na českém realitním trhu. V analytické části je provedena analýza dat z aukčního a přímého prodeje bytů a jsou zodpovězeny výzkumné otázky.