Proces získávání a výběru zaměstnanců ve výrobní společnosti - Pátková, Markéta (2017)
Cílem diplomové práce je analýza procesu získávání a výběru zaměstnanců ve výrobní společnosti. Na základě získaných informací a poznatků jsou identifikovány silné a slabé stránky tohoto procesu. Přínos práce spočívá ve stanovení konkrétních zlepšujících doporučení v této oblasti, která společnosti pomohou zvýšit efektivnost získávání a výběru zaměstnanců. Podkladem pro empirickou část práce jsou nejprve rozhovory se zaměstnanci HR oddělení a analýza interních materiálů. Tento systém je porovnán s obecně platnými teoretickými principy. Ve druhé fázi je využito dotazníkového šetření ve spolupráci s nově přijatými zaměstnanci a se zaměstnanci HR oddělení společnosti. Respondenti jsou dotazováni na spokojenost s postupy, které jsou uplatňovány při přijetí do zaměstnání. Zaměstnancům HR oddělení jsou položeny otázky týkající se postupu využívaného při náboru pracovníků.