Ocenění firmy Suchánek & Walraven, s.r.o. - Šolc, Jakub (2017)
Cílem této diplomové práce na téma Ocenění firmy Suchánek & Walraven, s.r.o. je stanovení tržní hodnoty této společnosti k datu 31. 12. 2015 pro případný prodej 100% podílu společnosti blíže nespecifikovanému zájemci na trhu. První část práce se věnuje teoretickému základu oceňování podniků, kde popisuji postup ocenění, definuji používané pojmy a uvedu metodiku výpočtů. Druhá část je věnována praktické aplikaci poznatků uvedených v první části práce. V úvodu je oceňovaná společnost krátce představena a následuje strategická a finanční analýza, které postupně hodnotí vnější a vnitřní potenciál společnosti a následně celkovou perspektivu podniku do budoucnosti. Budoucí vývoj se projeví v generátorech hodnoty a sestaveném komplexním finančním plánu. Na finanční plán navazuje výsledné ocenění metodou DCF entity, které je pro tuto práci stěžejní. Jako doplňkové metody jsou zvoleny metoda odvětvových násobitelů a účetní metoda.