Porovnání přístupů k zlepšování procesů ve vybraných bankách - Voříšková, Kristýna (2017)
Diplomová práce se zabývá jednotlivými přístupy ke zlepšování procesů v bankovnictví v České republice, konkrétně v Komerční bance, České spořitelně a Raiffeisenbank. Aktuálnost této práce vychází z potřeb bank zlevňovat produkty, zároveň urychlit jejich schválení a zkvalitňovat dodání klientovi. Cílem práce je porovnat přístupy jednotlivých bank, zhodnotit dle předem určených kritérií jejich úspěšnost a navrhnout doporučení. V první části práce vymezuje pojmy procesního řízení, představuje konkrétní teorie přístupů ke zlepšování a možné využití ve službách. V druhé části práce srovnává konkrétní projekty jednotlivých bank, porovnává je a nastavuje konkrétní návrhy na zlepšení procesů a doporučení. Diplomová práce potvrzuje, že filosofie trvalého zlepšování nemusí být platná pouze pro výrobní podniky, ale i pro služby.