Finanční analýza podniku - Lišková, Nikola (2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví podniku OLMA, a.s., zjistit jeho silné a slabé stránky, a na závěr postavení na trhu vůči konkurenci. Teoretická část se zabývá vysvětlováním jednotlivých pojmů strategické a finanční analýzy k pochopení dané problematiky. V praktické části bude práce analyzovat, pomocí konkrétních nástrojů a metod, jednotlivé ukazatele. Pomocí těchto ukazatelů zjistím, zda nastavená strategie vybraného podniku je efektivní, a jestli je podnik dostatečně konkurenceschopný vůči ostatním firmám téhož zaměření.