Návrh systému řízení rekreačního zařízení - Valová, Anežka; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je návrh nové organizační struktury Hotelu Zámku Valeč a zhodnocení jeho finanční situace. K té jsou na podnik aplikovány finanční metody, jako jsou horizontální a vertikální analýza, rentabilita nákladů, rentabilita výnosů a ukazatele ubytovacího úseku (obsazenost, průměrně dosažená cena za pokoj a cena za disponibilní pokoj). Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny metody řízení malých a středních podniků, které zahrnují marketingovou strategii, finanční řízení, management a řízení rozvoje firmy a jejího růstu. Následuje praktická část, která obsahuje popis Hotelu Zámek Valeč, SWOT analýzu, finanční analýzu a analýzu stávajícího stavu organizační struktury. Na základě těchto analýz jsou v závěru diplomové práce identifikovány problémy a navrženy změny organizační struktury.
Vedoucí práce: Mikuláš Pichanič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses