Úvěrový trh v ČR - Skryja, Jan, 1992- (2017)
Diplomová práce pojednává o současné situaci na úvěrovém trhu v České republice. Hlavním cílem je popsat fungování hypotečního trhu a dalších úvěrových trhů zaměřených nejen na financování vlastního bydlení, ale také na neúčelové půjčky. Problematice podnikatelských úvěrů se práce věnuje jen velmi okrajově. Téma možností půjček je natolik rozsáhlé, že si zaslouží přehledné zpracování, díky kterému budou moci rodiny a jednotlivci pochopit, co mohou očekávat při řešení financování, jaké produkty jim jsou nabízeny a také jaké mají tyto produkty parametry a pro jakou životní situaci (s ohledem na bonitu žadatele, účel úvěru, a řadu dalších aspektů) jsou určeny. Celá práce nejen popisuje, jak úvěrový trh vypadá, ale také prakticky ukazuje, jak může celý proces vyřízení půjčky vypadat a čemu při vyřizování financování věnovat primární pozornost.