Změny v poskytování hypotečních úvěrů a jejich dopad na finanční stabilitu - Fiala, Lukáš (2017)
Bakalářská práce se zabývá hypotečními úvěry a riziky těchto instrumentů pro finanční stabilitu. První kapitola vymezuje hypoteční úvěry a popisuje situaci na trhu hypotečních úvěrů. Druhá kapitola se věnuje finanční stabilitě a systémovým rizikům a současné politice ČNB v oblasti hypotečních úvěrů. Dále je zde popsán návrh novely zákona o ČNB a je proveden její rozbor. Ve třetí kapitole je provedena analýza faktorů, které mají vliv na situaci na hypotečním trhu a je zde predikován dopad finanční stabilitu. Závěr shrnuje získané poznatky a snaží se předpovědět budoucí stav na trhu hypotečních úvěrů a trhu nemovitostí.