Strategická analýza Nadace Forum 2000 - Němeček, David (2017)
Hlavními cíli práce jsou aplikace vybraných nástrojů strategické analýzy na Nadaci Forum 2000 a zhodnocení relevance využití klasických metod strategické analýzy v kontextu neziskových organizací. Práce je rozdělena na teoreticko-metodologickou část a analytickou část. V první části jsou představeny nástroje, kterých je využito v následující analýze. V druhé části jsou tyto nástroje aplikovány na zmíněnou nadaci. V závěru práce jsou vedle výsledků strategické analýzy představeny také závěry hodnocení relevance využití klasických metod strategické analýzy v této konkrétní analýze.