Analýza kulturního turismu - Porto - Steinocherová, Denisa; Dianová, Markéta; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou kulturního turismu v portugalském městě Portu a zaměřuje se na vztah českých turistů k tomuto městu. Cílem práce je určení návštěvnosti města Porta českými turisty, formulace jednotlivých segmentů českých turistů navštěvujících Porto a srovnání cestovního chování českých turistů s chováním turistů zahraničních. V teoretické části jsou popsány přístupy k vymezení pojmu kulturní turismus, jeho součásti, nabídka a aktuální trendy. Praktická část obsahuje popis města Porta, jeho nabídky, produktu kulturního turismu a analýzu návštěvnosti. Vlastní výzkum byl v praktické části realizován využitím metody dotazníkového šetření, řízených rozhovorů a srovnávací analýzy. Na základě zjištěných výsledků bylo definováno několik segmentů českých turistů navštěvujících Porto včetně jejich sociodemografických charakteristik a cestovního chování.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses