Analýza taxislužeb v Praze - Dušek, Šimon (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání pražské taxislužby s alternativní službou Uber. Teoretická část je věnována definování základních pojmů obsažených v této oblasti. Následně je vymezen obor taxislužby spolu s veškerými podmínkami, které jsou spojeny s jeho provozováním a s ohlédnutím do historie. Další část je stručný popis nejvýznamnějších subjektů, které působí na poli klasické a alternativní taxislužby. V praktické části se práce nejprve zaměřuje na představení společnosti Uber, podmínky provozování jeho služeb a služby samotné. Dále je vypracovaný rozbor vstupních nákladů řidičů taxislužby a služby Uber. Poslední kapitola se věnuje vývoji taxislužby do budoucnosti.