Analýza taxislužeb v Praze - Dušek, Šimon; Mervart, Michal, 1977-; Mach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání pražské taxislužby s alternativní službou Uber. Teoretická část je věnována definování základních pojmů obsažených v této oblasti. Následně je vymezen obor taxislužby spolu s veškerými podmínkami, které jsou spojeny s jeho provozováním a s ohlédnutím do historie. Další část je stručný popis nejvýznamnějších subjektů, které působí na poli klasické a alternativní taxislužby. V praktické části se práce nejprve zaměřuje na představení společnosti Uber, podmínky provozování jeho služeb a služby samotné. Dále je vypracovaný rozbor vstupních nákladů řidičů taxislužby a služby Uber. Poslední kapitola se věnuje vývoji taxislužby do budoucnosti.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses