Finančná analýza spoločnosti Unilever - Sivý, Pavol; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Unilever ČR s.r.o., která operuje na trhu potravinářského a kosmetického zboží. Cílem práce je identifikace slabých stránek finančního hospodaření společnosti od roku 2008 do roku 2015 z pohledu externího subjektu a následná formulace doporučení na jejich zlepšení. Východiskem práce je rešerše odborné literatury, na základě, které je provedena finanční analýza použitím tradičních i moderních nástrojů. Mezi použité tradiční metody patří analýza bilančních pravidel, horizontální a vertikální analýza a analýza rozdílových, poměrových či pyramidových ukazatelů. Diagnostiku finanční situace a její prognóza do budoucnosti je implantovaná pomocí bonitních a bankrotních modelů. Modernější pohled vnáší do práce analýza ekonomické přidané hodnoty a použití Spider analýzy pro účely mezipodnikového srovnání. Zdrojem informaci pro praktickou část jsou účetní výkazy, které jsou veřejnosti dostupné online v obchodním rejstříku provozovaným Ministerstvím vnitra
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses