Analýza rizik v kontextu normy ISO 9001 ve vybrané firmě. - Mendová, Jitka (2017)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu rizik v oblasti řízení kvality ve výrobní pobočce společnosti BTL zdravotnická technika, a.s. V úvodní části práce jsou uvedené důležité pojmy z oblasti managementu kvality, managementu rizik a oboru metrologie. Součástí analýzy firmy, je i analýza současného řízení rizik ve firmě. Klíčová je identifikace rizik a jejich analýza, ke které je použita metoda FMEA. Výstupem práce je registr rizik, který je určen i pro účely společnosti. V závěru práce jsou navržena opatření na ošetření nejrizikovějších závad procesu metrologie.