Podnikatelský plán pro založení kavárny - Roudná, Tereza (2017)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro založení kavárny spojené s coworkingovým centrem v Praze. Podnikatelský plán má za úkol prověřit realizovatelnost a finanční náročnost projektu a sloužit zakladatelům jako podklad pro reálné založení podniku. Teoretická část se věnuje základním pojmům, jednotlivým částem podnikatelského plánu a problematice týkající se coworkingových center. V praktické části je zahrnut samotný podnikatelský plán. Pozornost je věnována především popisu podnikatelské příležitosti, analýze konkurence, analýze podnikového okolí, marketingovému a finančnímu plánu a situační analýze. V závěru je zhodnocena celá práce, naplnění daného cíle a doporučení pro zakladatele.