Management firmy v globálním prostředí - Staňková, Lenka (2017)
Diplomová práce je zasazena do kontextu globalizačního procesu a jeho důsledků, které umožnily vznik nadnárodních společností. Současné prostředí je charakteristické rychlým tempem změn a firmy musí reagovat flexibilně. To vyžaduje hledání nových přístupů k managementu, k řízení a vedení zaměstnanců, vytváření pružnějších organizačních struktur podporujících kreativitu lidí a tvorbu inovací, protože právě lidé a inovace jsou považovány za klíčové zdroje konkurenční výhody. Cílem práce je analýza změn ve společnosti O2, ke kterým došlo poté, kdy španělská telekomunikační firma Telefónica S.A. v roce 2013 prodala svůj majoritní podíl investiční skupině PPF. Změny spojené s příchodem nového vlastníka je možné pozorovat zejména v cílech společnosti, v organizační struktuře, v zaměstnanecké oblasti, ve spokojenosti zákazníků a ve vývoji investic a ceny akcií.