Kreativní účetnictví se zaměřením na snížení daňové povinnosti - Novotná, Petra; Svitlík, Jan, 1987-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o kreativním účetnictví. Nejprve se zaměřuje na objasnění samotného pojmu kreativní účetnictví a různé pohledy na něj, jsou zde popsány metody kreativního účetnictví a motivy, které k manipulaci s účetními výkazy vedou. Manipulace účetních výkazů je rozdělena do tří stupňů v závislosti na sankcích, které účetní jednotce hrozí. Dále se zaměřuje již pouze na jeden motiv a tím je snížení daně z příjmů právnické osoby především v rámci prvního stupně manipulace s účetními výkazy, kde účetní jednotce nehrozí žádné sankce. Na závěr práce je uveden ilustrativní příklad na konkrétní společnosti s ručením omezeným, kde jsou názorně aplikovány praktiky snižující daňovou povinnost.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses