Nezaměstnanost absolventů vybraných vysokých škol v České republice v letech 2012 – 2016 ve vazbě na žebříčky vysokých škol - Dudová, Jitka; Smrčka, Luboš; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem práce je popsat vývoj nezaměstnanosti absolventů vybraných vysokých škol v ČR v letech 2012 až 2016 a porovnat nezaměstnanost absolventů napříč obory. Práce bude rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude popsána problematika trhu práce, nezaměstnanost, vývoj nezaměstnanosti v České republice, legislativa v oblasti trhu práce v České republice, aktivní a pasivní politika nezaměstnanosti a postavení absolventa na trhu práce. V praktické části bude porovnána míra nezaměstnanosti absolventů VŠ ve vazbě na žebříčky vysokých škol v České republice. V závěru praktické části bude na základě dotazníkového šetření provedena analýza pracovních zkušeností a pracovní angažovanosti studentů magisterského stupně studia vybraných vysokých škol v ČR a bude porovnána s vývojem nezaměstnanosti absolventů v letech 2012 až 2016 napříč obory.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses