Vnímání Národní ceny kvality ČR - Pánková, Barbora (2017)
Diplomová práce má za cíl na základě realizovaného průzkumu zmapovat názory organizací i veřejnosti na význam a přínosy Národní ceny kvality České republiky. Na základě výsledků tohoto průzkumu jsou zpracovány návrhy na zlepšení významu toho ocenění i jeho povědomí ve společnosti. V teoretické části je kromě obecného pojetí kvality představen princip Modelu excelence EFQM, na kterém je Národní cena kvality ČR založena. Představeny jsou rovněž jednotlivé programy tohoto ocenění, o které se mohou organizace ucházet. Praktickou část tvoří analýzy a vyhodnocení dat z dotazníkových šetření provedených jak v organizacích, tak v rámci veřejnosti. Součástí praktické části je rovněž pohled na ocenění za kvalitu udělovaná v zahraničí.