Vnímání Národní ceny kvality ČR - Pánková, Barbora; Plášková, Alena, 1949-; Koten, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce má za cíl na základě realizovaného průzkumu zmapovat názory organizací i veřejnosti na význam a přínosy Národní ceny kvality České republiky. Na základě výsledků tohoto průzkumu jsou zpracovány návrhy na zlepšení významu toho ocenění i jeho povědomí ve společnosti. V teoretické části je kromě obecného pojetí kvality představen princip Modelu excelence EFQM, na kterém je Národní cena kvality ČR založena. Představeny jsou rovněž jednotlivé programy tohoto ocenění, o které se mohou organizace ucházet. Praktickou část tvoří analýzy a vyhodnocení dat z dotazníkových šetření provedených jak v organizacích, tak v rámci veřejnosti. Součástí praktické části je rovněž pohled na ocenění za kvalitu udělovaná v zahraničí.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses