Analýza kojenecké úmrtnosti ve společenkých souvislostech - Prokešová, Monika; Majerová, Markéta; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce analyzuje vývoj kojenecké úmrtnosti ve společenských souvislostech na příkladu regionální analýzy České republiky. V první částí věnované teorii jsou vymezeny základní ukazatele kojenecké úmrtnosti a změny definice týkající se živě a mrtvě narozeného dítěte, které měly vliv právě na vývoj úmrtnosti do 1 roku zejména v České republice. Mimo jiné jsou zde vymezeny také sociální a ekonomické indikátory, u kterých bude posouzen vliv na kojeneckou úmrtnost. V analytické části této práce bude podrobněji zkoumána závislost mezi kvocientem kojenecké úmrtnosti a vybranými socioekonomickými ukazateli a to pomocí sestavené regresní analýzy. V závěru budou shrnuty výsledky získané regresní analýzou a uvedena doporučení vedoucí k možnému snížení kojenecké úmrtnosti pro kraje, na které byla aplikována regresní analýza.
Vedoucí práce: Markéta Pechholdová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses