Řízení cold chainu v humanitární logistice - Abíková, Jana; Jirsák, Petr; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je navržení různých variant řešení cold chainu pro humanitární projekty v Iráku. Dalším cílem je provedení systematické analýzy irácké dopravní infrastruktury. Aplikační část práce vycházela z osobních rozhovorů a informací poskytnutých organizací Lékaři bez hranic. Podpořena byla sekundárními a veřejně dostupnými daty a jejich následným zpracováním a vyhodnocováním. To také vyúsťuje v závěr, že přestože v některé zemi probíhají humanitární operace, automaticky to neznamená, že země disponuje nepoužitelnou infrastrukturou. Tyto závěry nevychází z výstupů a vnitřní politiky organizace Lékaři bez hranic. V závěru diplomová práce přináší návrhy budoucího výzkumu v oblasti humanitární logistiky a nástin možných omezeních, která s nimi souvisí.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses