Účetní a daňové dopady rezerv - Stegbauerová, Jana (2017)
Bakalářská práce na téma Účetní a daňové dopady rezerv řeší problém rezerv v českém účetnictví a daňové legislativě, jejich vymezení a analýzu vlivu na výsledek hospodaření a základ daně. V první části práce je pojednáno o právních předpisech rezerv, dále vymezení účetních a daňových rezerv. V další části bakalářské práce dochází k analýze dopadu na účetní výsledek hospodaření a dále na základ daně. Praktická část se zabývá analýzou vnitřní směrnice a účetních výkazů v závislosti na rezervách společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s..