Priemysel 4.0 – Pripravenosť strojárskych podnikov - Badidová, Eva; Lorenc, Miroslav, 1974-; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalárska práca zisťuje vývoj a súčasnú interpretáciu pojmu Industry 4.0. Z akých základných komponentov sa skladá koncept Industry 4.0, ako je napríklad kyberneticko-fyzikálny systém, internet vecí a služieb a Smart fabriky. Popísaná je štátna koncepcia Slovenskej republiky - Priemysel 4.0 ako aj súčasná situácia krajiny. Vymedzený je súhrn zmien, ku ktorým priemysel, ale aj celková spoločnosť smeruje. Následne je spracovaná SWOT analýza, ktorá zahŕňa silné a slabé stránky začínajúcej štvrtej priemyselnej revolúcie, ako aj jej hlavné výzvy a hrozby, ktoré z nej plynú. Praktická časť sa zameriava na oblasť strojárskeho priemyslu. Výsledkom práce je zistenie, ako sú vybrané strojárske spoločnosti v Slovenskej republike pripravené na prechod k digitalizácii a automatizácii výrobných procesov. A či vôbec k tomu smerujú v budúcnosti.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses