Strategická analýza Farmy Ptýrov - Bajerová, Petra; Sieber, Patrik, 1977-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti EkoFarma Ptýrovec s.r.o. Na základě výstupů ze strategické analýzy je zhodnocen celkový stav společnosti, jsou navrhnuta doporučení pro budoucí rozvoj a zhodnocena atraktivitu odvětví, ve kterém se společnost nachází, očima nového konkurenta. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány jednotlivé metody a analýzy na základě odborné literatury. Praktická část obsahuje představení společnosti, analýzy okolí skládající se z PESTLE analýzy, analýzy odvětví, mapy konkurenčních skupin a Porterova modelu pěti sil. Dále je provedena VRIO analýza, finanční analýza vybraných ukazatelů a na závěr SWOT analýza. V poslední části této práce jsou podána doporučení pro rozvoj firmy a závěrečné shrnutí výsledků.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses