Analýza trhu pro komercializaci produktu - Kukula, Jakub (2017)
Předkládaná práce analyzuje současný světový trh sterilizace pomocí peroxidu vodíku se zaměřením na metody jeho měření s cílem najít optimální postup pro komercializaci nově vyvinuté technologie, která umožňuje monitorovat průběh sterilizačního procesu. V rámci práce byla provedena konkurenční analýza pěti sil od M. E. Portera, která osvětlila konkurenční vztahy mezi subjekty na trhu a dále byly pomocí PESTLE analýzy nalezeny jednotlivé faktory ovlivňující tento trh. Ze získaných výsledků byly následně pomocí SWOT analýzy identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby, které mohou ovlivnit komercializaci nové technologie. Tyto informace byly použity k definování doporučení pro úspěšné zavedení nového produktu na světový trh.